Swisslion Trebinje gradi novi proizvodni pogon: Proizvodnja dječije hrane i medenjaka

Bez autora
Jun 21 2015

Prehrambena industrija Swisslion Trebinje nastavlja sa investicijama i uvođenjem novih proizvoda, trudeći se tako da ostane u vrhu konditorske industrije u BiH. Kako je kazao Radenko Drašković, direktor za investicije u Swisslion Trebinje, izgradnja novog pogona krenula je u martu, kada je počela rekonstrukcija nekadašnje Fabrike navojnih alata, na čijem mjestu se sada radi proizvodna hala. Gradnja objekta na površini od 14.800 kvadratnih metara počela je prije tri mjeseca, a planiramo da sa radovima završimo do jeseni, dok bi proizvodnja trebala da krene do kraja godine, kazao je Drašković. Prema njegovim riječima, u novom pogonu radit će pet linija, i to linija za preradu kakao zrna, kakao maslaca i kakao praha za cijelu prehrambenu industriju Swisslion.

Swisslion Trebinje gradi novi proizvodni pogon: Proizvodnja dječije hrane i medenjakaPrehrambena industrija Swisslion Trebinje nastavlja sa investicijama i uvođenjem novih proizvoda, trudeći se tako da ostane u vrhu konditorske industrije u BiH.

Kako je za Oslobođenje kazao Radenko Drašković, direktor za investicije u Swisslion Trebinje, izgradnja novog pogona krenula je u martu, kada je počela rekonstrukcija nekadašnje Fabrike navojnih alata, na čijem mjestu se sada radi proizvodna hala.

Građevinski radovi

"Gradnja objekta na površini od 14.800 kvadratnih metara počela je prije tri mjeseca, a planiramo da sa radovima završimo do jeseni, dok bi proizvodnja trebala da krene do kraja godine", kazao nam je Drašković.

Prema njegovim riječima, u novom pogonu radit će pet linija, i to linija za preradu kakao zrna, kakao maslaca i kakao praha za cijelu prehrambenu industriju Swisslion.

"Također, u novoj hali ćemo instalisati i bazni program za kremove i čokolade, liniju dječije hrane i kašica, liniju za smrznuto lisnato tijesto, te liniju za proizvodnju medenjaka", istakao je Drašković dodajući da će dio linija u novoj hali biti premješten iz Srbije, a dio iz već postojećeg proizvodnog pogona u Trebinju.

Kad je riječ o novim radnim mjestima, Drašković je istakao da će novih radnih mjesta sigurno biti, ali još sa sigurnošću ne zna koliko, a sve zavisi i od toga da li će se odmah krenuti sa radom u tri smjene, čime će broj radnika biti i veći.

Vrijednost

"Ono što znamo jeste da ćemo sa ovom linijom značajno podići nivo dnevne proizvodnje koja u našim pogonima u Trebinju i Nevesinju iznosi oko 320 tona dnevno", kazao je Drašković.

Inače, kako je on dodao, vrijednost građevinskih radova, odnosno adaptacije objekta je 4,5 miliona KM, a izgradnjom objekta planirano je da i prihodi firme, koji su prošle godine iznosili 93,5 miliona KM, ove godine budu veći od 100 miliona KM, čemu će doprinijeti svakako i novi proizvodi, a Swisslion trenutno samo u Trebinju proizvodi 140 proizvoda.

Konditorski proizvodi iz Trebinja uglavnom završavaju na tržištu zemalja bivše Jugoslavije i u BiH, gdje se Swisslion, prema Draškovićevim riječima, trudi da kvalitetom i cijenom osigura svoje mjesto na tržištu i kod potrošača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik